Het harmonieorkest van Muziekvereniging Sint Gregorius met zijn dirigent Chris Derikx en een schare supporters vertrokken zaterdagmiddag met de bus vanuit gemeenschapshuis ‘Den Domp’ naar Veldhoven.

De schrik sloeg ons om het hart toen de Roemeense chauffeur ons door alle landelijke buitenwegen en langs fraaie  boerderijen van Haaren leidde: we gingen toch geen laatste tour door ons mooie dorp maken dat op het punt staat om geannexeerd te worden?

In Veldhoven aangekomen bleek dat wij absoluut geen haast hoefden te maken, het programma liep minimaal 40 minuten uit. Ook stuurde onze bassist Gert Schrijvers een sms dat hij en zijn vrouw zojuist een dochter hadden gekregen, geweldig nieuws voor hen; wij moesten het zonder bassist doen!

’n Kopje koffie en een Spaatje genomen, begaven wij ons naar de inspeelruimte: de raadszaal van de gemeente Veldhoven met een geweldige akoestiek. Wat zal daar harmonieus vergaderd worden!

We namen nog enkele passages door,  Chris waarschuwde ons voor de laatste valkuilen en we gingen over tot het afstemmen. Er heerste een fijne en ontspannen sfeer; we waren goed voorbereid en hadden de laatste weken, zo veel als mogelijk, veel geïnvesteerd in ons programma.

Een ontgoochelde hoorniste van harmonie Eendracht uit Meijel stormde onze ruimte in met de vraag een Alexander hoorn van ons te  mogen lenen, die van haar had het begeven..  Jasper gaf zijn hoorn af!

Daar zaten we dan uiteindelijk in een prachtige zaal, honderden muzikanten en andere toehoorders ‘omarmden’ ons en midden bovenin, ja dáár zaten ze, de drie juryleden die ons programma tot op het bot zouden gaan fileren. De partituren voor zich en de potloden geslepen!

Wat hebben we heerlijk gemusiceerd, de muziek rolde uit onze instrumenten en ons hart. Wat een voorrecht om dit te mogen doen. We zagen aan het gezicht van de dirigent dat ook hij intens genoot en ons ontspannen door de moeilijke materie leidde. Solist Ralf Schreurs toverde met ware ‘duivelskunsten’ zijn solo’s uit zijn euphonium. En ook de moderne danspassages  van Nele en Saskia vielen bij de jury en het publiek in goede aarde.

Het zat er op, opruimen, een verdiend drankje aan de bar en gezamenlijk uitwisselen van onze ervaringen. Links en rechts liepen we vele bekenden tegen het lijf; we kregen al complimenten.

Rob Goorhuis sprak de tot de nok gevulde zaal toe, zelfs de trappen stonden vol publiek. Onze voorzitter Addy Slaats met onze jongste muzikant Mika van den Hurk mochten de juryrapporten en cijferlijsten  in ontvangst nemen. Dolblij waren wij met de toegekende jurering, prachtige rapporten en idem dito cijferlijsten!

Terug naar Haaren waar Arno van Oorsouw en Marij Smolders het buffet hadden verzorgd,  heerlijk! Ook daar complimenten van de voorzitter die de dirigent, de muziekcommissie en het hele orkest in het zonnetje zette. Ook Chris sprak de muzikanten complimenterend toe. Ruud had zijn disco inmiddels in gereedheid en sommigen waagden zich aan een ‘Devil’s Dance’ . Dat het brandalarm van al die rookontwikkeling afging drukte de pret niet.

Huiswaarts was het erg onrustig in de Kerkstraat. De politie hield er zelfs een charge maar dat betrof niet de leden van ons gezelschap, het waren enkele bezoekers van het dance- muziekevent in de Sporthal.  We kijken terug op een geweldige deelname aan het Concours van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen waarin wij onze plaats in de 1e Divisie met verve [87,6 punten] hebben verdedigd!