Sint Gregorius is opgericht in 1875 en heeft een lange historie. Gestart als mannenkoor. In 1902 omgevormd tot dorpsfanfare en vanaf 1991 tot een brede muziekvereniging met een toonklas, een middenorkest en als kern een volwaardig harmonieorkest.

Het harmonieorkest van Sint Gregorius speelt sinds 2007 in de 1e Divisie. De leden komen niet alleen uit Haaren en directe omgeving, maar ook muzikanten van andere regio’s hebben hun weg naar Sint Gregorius gevonden.

Er wordt vanaf de basis door beroepsmusici hard gewerkt met onze leerlingen/leden aan het bevorderen en ontwikkelen van muziek op een zo hoog mogelijk haalbaar niveau voor amateurmusici.

De combinatie van musiceren en gezelligheid blijken goede ingrediënten om als muziekvereniging aantrekkelijk te zijn. Bij de muziekkeuzes wordt ook gekeken naar de toegankelijkheid voor het publiek. Daar waar mogelijk treedt het orkest op in aansprekende concertseries zoals de Verrassende Ontmoetingen. Sint Gregorius is altijd op zoek om nieuwe wegen te bewandelen en muzikale uitdagingen te zoeken, getuige mooie concerten met Philharmonie Zuid Nederland en het Nederlands Blazers Ensemble. Samenwerking met ensembles, solisten of zangers zorgen altijd weer voor een verrassende combinatie met traditionele harmonie klanken.

Sinds 2023 is de muzikale leiding in handen van de talentvolle jonge dirigent Hardy Li die al verschillende aansprekende muzikale successen heeft weten te behalen.

Kortom, voldoende ingrediënten voor interessante repetities en mooie concerten.

Dirigent

 

Hardy (Cheuk Hung) Li begon zijn muzikale avontuur als trompettist. Naarmate zijn interesse en kennis van muziek groeide, richtte hij zijn opleiding tot directie.

In 2021 behaalde hij een 9/10 voor zijn master HaFaBra Directie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder professor Alex Schillings. Ook was hij halve finalist van de Internationale Dirigentenwedstrijd WMC 2022.

Momenteel is Hardy de dirigent van het harmonieorkest Sint Gregorius Haaren, harmonieorkest De Phoenix Wateringen en het opleidings- en harmonieorkest De Kleine Trompetter Zevenhuizen. Hij is ook regelmatig gastdirigent van meerdere orkesten in het land.

Werkzaam in de hedendaagse muziek is hij chef-dirigent en één van de oprichters van ensemble Spaceship, waarmee hij meer dan 40 stukken in wereldpremière heeft gebracht. Hij heeft ook gewerkt met meerdere professionele ensembles, zoals Orkest De Ereprijs, Neo-Fanfare 9×13, Oerknal, Harp Sirens en is betrokken geweest bij Asko|Schönberg ensemble als assistent-dirigent.

Hardy Li is sinds begin 2023 dirigent van harmonieorkest Sint Gregorius.

 

Resultaten

25-11-2017
1e Divisie
1e prijs 87,6 punten
Armenian Dances (part 1), A. Reed / Devil’s Dance, A. Comitas / Undanced Ballet, F. Hidas

24-11-2012
1e Divisie
1e prijs 86,5 punten
Mutanza, symphonic variations for band, J. Curnow / Danceries for symphonic band, K. Hesketh

25-11-2007 
2e Divisie
1e prijs promotie 85,42 punten
The Legend of Flatheat Lake, C. Wittrock / El Camino Real, A. Reed

24-11-2002     
uitmuntendheid
1e prijs promotie + lof  91,16 punten
Millennia, S. Melillo / Balkanya, J. van der Roost

28-11-1999
uitmuntendheid
1e prijs 301 punten
Carmen Suite No. 1, G. Bizet / Three Quotations, J. Sousa

24-11-1996
Introductie afdeling
advies: afdeling uitmuntendheid
A Royal Tapestry, S. Johnson / Dances de Fantaisie, J. de Haan / Empire Overture, Calvin Custer