Onze Muziekvereniging hecht grote waarde aan een goede muzikale opleiding die niet ophoudt bij  het B-niveau. De praktische en theoretische muziekopleiding wordt voor ons uitgevoerd door volledig bevoegde muziekdocenten. De leslocaties in Haaren zijn: Gemeenschapshuis Den Domp, buurthuis De Tempelier, basisschool De Hasselbraam en in Oisterwijk: Tiliander. Naast de wekelijkse muzieklessen bieden wij onze leden ook samenspeelmomenten aan in ensembles op verschillende niveaus.

Zo ervaren de beginnende leerlingen in de Toonklas de eerste muzikale beginselen van het samenspel.

De volgende stap is die naar het Middenorkest. Dit orkest biedt de gevorderde leerling een breed aanbod van pop, rock, jazz en klassieke muziek. Elke week samen één uur in dit orkest geeft een meerwaarde aan de wekelijkse privélessen bij de eigen docent! In het Middenorkest spelen jeugdige- maar ook volwassen leerlingen.

Vanaf het C-niveau kan men doorstromen naar het Harmonieorkest. Het harmonieorkest heeft veel te bieden aan slagwerkers, blazers en desgewenst ook aan strijkinstrumenten: cello, strijkbas. Alle muzikale stromingen komen aan bod. Er wordt uitstekend gemusiceerd, omdat er steeds weer grote uitdagingen liggen: interessante concerten zowel binnen de eigen gemeente Haaren als op bekende en aansprekende podia. Volwassenen bieden wij de mogelijkheid via ensemblespel hun niveau te verbeteren en te onderhouden.

Tarieven 2020-2021

JEUGD T/M 17 JAAR

De subsidie voor muziekonderwijs van de gemeente Haaren én de bijdrage van Muziekvereniging Sint Gregorius zijn in deze tarieven verrekend. De gemeente Haaren verleent alleen subsidie aan eigen inwoners.

38 weken 20 minuten per week individueel € 285,00 A en B opleiding
38 weken 25 minuten per week individueel € 362,50 C opleiding
38 weken 30 minuten per week individueel € 415,00 D opleiding

VANAF 18 JAAR T/M 22 JAAR

Vanaf 18 jaar is er geen subsidie meer van de gemeente Haaren. Deze tarieven gelden óók voor alle leerlingen die niet binnen de gemeente Haaren woonachtig zijn.

38 weken 20 minuten per week individueel € 430,00 A en B opleiding
38 weken 25 minuten per week individueel € 537,50 C opleiding
38 weken 30 minuten per week individueel € 645,00 D opleiding

VANAF 23 JAAR
Betalen cursisten direct aan de muziekdocent, gezamenlijk overleg over lestijden i.v.m. niveau, etc.

VOOR ALLE NIVEAU’S
Kosten voor de examenvoorbereiding [8 -10 theorielessen] zijn bij de lestarieven inbegrepen.
Theorieboekjes en examenkosten zijn voor rekening van de cursist.

Bedragen mogen betaald worden in twee termijnen.
Over betalingen in meer dan twee termijnen kan overleg plaatsvinden met de penningmeester.

Haaren, september 2020.