Muziekvereniging Sint Gregorius uit Haaren is opgericht in 1875 en is vanaf 1999 een harmonieorkest. Sinds 2007 spelend in de Superieure Afdeling, tegenwoordig de Eerste Divisie.

Bij een eigentijds harmonieorkest met een professionele dirigent en uitstekend opgeleide muzikanten hoort ook een divers repertoire. Op de lessenaar staat niet alleen hedendaags origineel werk, ook symfonische arrangementen van de klassieke werken, lichte muziek uit film, musical, dans en pop.

Om de klankrijkdom van het orkest te vergroten, zoekt het bestuur met de dirigent naar mogelijkheden ook lage strijkers een plaats in het orkest te geven.
Het niveau van nieuwe muzikanten die het harmonieorkest instromen, ligt op niveau C.

Leden van ons orkest komen niet alleen uit Haaren. Vele muzikanten uit de regio zoeken nadrukkelijk naar én een professionele aanpak én een gezellig sfeer. Dat vinden ze bij ons. Deelname aan gejureerde festivals en concoursen, nieuwe muzikale wegen zoeken én proberen in deze tijd het culturele optimaal uit te dragen. 

Door projecten MusicLab, Laatbloeiers en een eigen opleidingsprogramma, kunnen leerlingen ervaring opdoen in de Toonklas en het Middenorkest van de vereniging. 

De motivatie van onze leden om te blijven studeren aan verbetering en verbreding wordt bevorderd door optredens in akoestisch goede accommodaties. Ook zijn wij alert op het zoeken naar nieuwe, uitdagende muzikale verbindingen met combo’s en andere orkesten.

Vernieuwend, verrassend, soms een beetje eigenzinnig, harmonieorkest Sint Gregorius met haar dirigent Hardy Li  maken elk concert tot een muzikale belevenis. Kom naar één van onze concerten en overtuig uzelf. U bent van harte welkom!

Om mooie muziek te blijven maken kunnen we uw steun goed gebruiken!

Voor een donatie kunt u gebruik maken van onderstaande QR code. Scan de code met de camera van uw telefoon.

Bedankt!