Het orkest waarin de beginnende muziek leerling wekelijks musiceert.

Zodra slagwerkers en blazers een basiskennis op hun instrument beheersen, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen onze leerlingen wekelijks ervaring opdoen in het samen musiceren.

In de Toonklas worden muziekwerken uitgevoerd die speciaal geschreven zijn voor orkesten van dit niveau, leuk en leerzaam.

We repeteren op dinsdag met de blazers en slagwerkers van 18.00 – 18.30 uur.

Dirigent

Per september 2018 heeft Jochem Jacobs de muzikale leiding van Anne Peters overgenomen.

Jochem is op jeugdige leeftijd gestart met muzieklessen op een blokfluit. Zijn eerste koperen blaasinstrument was een bugel en vervolgens heeft hij op trombone verder gestudeerd t/m. zijn D diploma. Musiceren in verschillende orkesten en deelnemen aan solisten concoursen hebben bij hem het muzikale vuur verder aangewakkerd. Momenteel volgt Jochem de basisopleiding orkestdirectie.

Jochem werkt als technicus bij Oerlikon Eldim in Lomm [vervaardigen van vliegtuigen en onderdelen daarvoor]. Gedreven en enthousiast start Jochem in september als dirigent van onze beide opleidingsorkesten, hij wil met de Toonklas muzikale vorderingen maken op het gebied van samenspel waarbij het luisteren
en het bewust worden een rol spelen. De jongeren in het Middenorkest wil Jochem graag veel leren op muzikaal vlak, én ze kennis laten maken met diverse soorten en stijlen muziek.