Loading...

Toonklas

//Toonklas
Toonklas2017-10-12T12:51:00+00:00

Het orkest waarin de beginnende muziek leerling wekelijks musiceert.

Zodra slagwerkers en blazers een basiskennis op hun instrument beheersen, eenvoudige noten en ritmes kunnen lezen, kunnen onze leerlingen wekelijks ervaring opdoen in het samen musiceren.

In de Toonklas worden muziekwerken uitgevoerd die speciaal geschreven zijn voor orkesten van dit niveau, leuk en leerzaam.

We repeteren op dinsdag met de blazers en slagwerkers van 18.00 – 18.30 uur.

Dirigent

Anne Peters is geboren op 6 november 1988 en groeide op in Kaatsheuvel.

Momenteel woont Anne in Tilburg. In 2010 heeft ze de bachelor studie Algemene Cultuurwetenschappen afgerond waarna ze in 2013 de masteropleiding Muziekwetenschap afsloot met een onderzoek naar het imago van blaasmuziek. In januari 2014 slaagde Anne voor de Basisopleiding Dirigent Hafabra. Momenteel is ze bezig met een tweejarige deeltijd masteropleiding Kunsteducatie.

Haar muzikale loopbaan startte in 2001 nadat haar moeder de klarinet ging bespelen bij Harmonie Kaatsheuvel. Anne startte in 2001 met dwarsfluit lessen en behaalde in 2008 haar D-examen met lof. In datzelfde jaar startte Anne met het dirigeren van het aspirantenorkest van Harmonie Kaatsheuvel waarna haar interesse in het dirigeren groeide. Ook werd Anne in 2008 lid van muziekvereniging  Sint Gregorius, waar ze nog steeds met veel plezier speelt in het Harmonieorkest.

Sinds 2010 is Anne gestart als dirigent bij het Middenorkest van muziekvereniging Sint Gregorius. Haar doel is om de muzikanten plezier te laten hebben in het spelen van muziek en ze daarnaast veel te leren. Daarnaast vindt Anne het een uitdaging om interessante projecten in samenwerking met de leden van het Middenorkest te organiseren, al dan niet in samenwerking met de basisscholen in Haaren.  Voorbeelden van concerten in de afgelopen periode zijn: Youth4Talent, Neverending Story, Music@School

Naast het dirigeren van de Toonklas en het Middenorkest Haaren, staat Anne ook voor het aspirantenorkest van Harmonie Kaatsheuvel en het Strijps Kapelleke in Leenderstrijp. Daarnaast is Anne werkzaam bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, als coördinator bij de Bond van Orkestdirigenten en als projectleider van de Brabantse Strijkersdag.