Het orkest waarin de gevorderde leerling (ongeacht leeftijd) wekelijks musiceert. Vanaf het A-niveau stromen de leerlingen in.

Omdat de muzikale kennis al enigszins op peil is, worden de te spelen muziekwerken daarop aangepast. De keuze van het repertoire is van dien aard dat de te spelen muziek leuk en leerzaam is maar ook goed voor een verdere muzikale ontwikkeling. Niet te eenvoudig, maar prikkelend en uitnodigend om thuis daaraan te werken.

Uiteraard wordt er jaarlijks een aantal uitvoeringen verzorgd en schrijven we in voor muziekwedstrijden.

Het Middenorkest herbergt zowel jongeren als volwassenen, het is een orkest voor muzikanten in ontwikkeling naar een hoger plan: het Harmonieorkest.
We repeteren op dinsdagavond in gemeenschapshuis Den Domp.

Dirigent

Vanaf maart 2020 is Marieke Machado-Veekens de dirigent van het Middenorkest. 

Marieke studeerde klarinet bij Jan Cober aan het Fontys Conservatorium Tilburg en is klarinettist bij verschillende orkesten, waaronder het Dordrechts Kamer orkest, Festival orkest van het Zuiden en Mobius ensemble Tilburg (MET). Daarnaast is ze zakelijk leider van orkest Kamerata Zuid en projectleider van het Impresariaat bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

De grootste passie van Marieke is klassieke muziek en ze ziet het als een uitdaging om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen hiermee in aanraking te laten komen. De afgelopen jaren heeft ze zich dan ook verder ontwikkeld als dirigent van opleidings- en middenorkesten en om dit naar een hoger niveau te brengen heeft ze onlangs een directiecursus afgerond bij Jos Zegers. In 2009 is ze begonnen als dirigent van het instaporkest bij Muziekvereniging Concordia in Berkel-Enschot, om vervolgens in 2016 door te stromen naar het Middenorkest. Daarnaast verzorgt ze maandelijks groepsrepetitie bij het harmonieorkest van muziekvereniging Andara te Tilburg en valt ze regelmatig als dirigent in bij verschillende jeugdorkesten in de regio.