Het orkest waarin de gevorderde leerling (ongeacht leeftijd) wekelijks musiceert. Vanaf het A-niveau stromen de leerlingen in.

Omdat de muzikale kennis al enigszins op peil is, worden de te spelen muziekwerken daarop aangepast. De keuze van het repertoire is van dien aard dat de te spelen muziek leuk en leerzaam is maar ook goed voor een verdere muzikale ontwikkeling. Niet te eenvoudig, maar prikkelend en uitnodigend om thuis daaraan te werken.

Uiteraard wordt er jaarlijks een aantal uitvoeringen verzorgd en schrijven we in voor muziekwedstrijden.

Het Middenorkest herbergt zowel jongeren als volwassenen, het is een orkest voor muzikanten in ontwikkeling naar een hoger plan: het Harmonieorkest.
We repeteren op dinsdagavond in gemeenschapshuis Den Domp.

Dirigent

Per september 2018 heeft Jochem Jacobs de muzikale leiding van Anne Peters overgenomen.

Jochem is op jeugdige leeftijd gestart met muzieklessen op een blokfluit. Zijn eerste koperen blaasinstrument was een bugel en vervolgens heeft hij op trombone verder gestudeerd t/m. zijn D diploma. Musiceren in verschillende orkesten en deelnemen aan solisten concoursen hebben bij hem het muzikale vuur verder aangewakkerd. Momenteel volgt Jochem de basisopleiding orkestdirectie.

Jochem werkt als technicus bij Oerlikon Eldim in Lomm [vervaardigen van vliegtuigen en onderdelen daarvoor]. Gedreven en enthousiast start Jochem in september als dirigent van onze beide opleidingsorkesten, hij wil met de Toonklas muzikale vorderingen maken op het gebied van samenspel waarbij het luisteren
en het bewust worden een rol spelen. De jongeren in het Middenorkest wil Jochem graag veel leren op muzikaal vlak, én ze kennis laten maken met diverse soorten en stijlen muziek.